banner-mosi2018

Вести

Почела замена водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој ове седмице почела је реализација пројекта "Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој". Пројекат је вредан 349.668 евра, а финасира га Европска унија преко програма ЕУПРО, док Општина Прибој учествује са 20% средстава.

Опширније...

Емисија "Летовање школараца из Прилужја у прибојском одмаралишту у Сутомору"

У оквиру братске сарадње Прибоја и Прилужја, највеће српске енклаве на Косову и Метохији, у последњој седмици августа у прибојском одмаралишту у Сутомору о трошку општине Прибој летовала је група од 50 школараца из највећег српског села на централном Косову.

Опширније...

Реконструисана школа у Сјеверину, гради се и амбуланта

У МЗ Сјеверин овог лета наставили са инфраструктурним активностима. Тако је 16 ученика истуреног одељења О.Ш. "Десанка Максимовић", међу којима је и 6 првака, нову школску годину дочекале су потпуно реновиране учионице и помоцне просторије. Промењена је столарија, постављен ламинат и ролетне, окречени су зидови. Преостаје још да се уреди фасада школе. Средства за реновирање школе у Сјеверину обезбедила је Општина Прибој.

Опширније...

Јавна презензација урбанистичког пројекта за изградњу топлане на биомасу

Општинска управа Прибој, одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално-стамбене и имовинско-правне послове, у складу са чланом 63. Закона о планирању и изградњи (Сл. гласник РС бр.  72/2009, 81/2009, 64/2010 УС, 24/2011,  121/2012, 42/2013 - УС, 50/2013 УС, 98/2013 УС, 132/2014, 145/2014, 83/2018 и 31/2019) Јавна презензација урбанистичког пројекта за изградњу топлане  на биомасу.

Опширније...

Конкурс: 47. Лимске вечери поезије

Дом културе "Пиво Караматијевић" расписује конкурс за учешће на 47. Лимским вечерима поезије.

Опширније...

Уређење Рабреновачког и потока Речица

У општини Прибој овог лета реализује се пројекат "Уређење водотокова другог реда". Средства од 100 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Опширније...

Прибој спреман за Национални инвестициони план

Општина Прибој спремно дочекује почетак реализације Националног инвестицоног програма који је најавио председник Србије Александар Вучић, за шта ће у буџету Републике бити обезбеђено преко 10 милијарди евра.

Опширније...

Емисија "Повеља о братимљењу Прибоја и Прилужја"

На велики хришћански празник Преображење Господње 19. августа, у Прилужју највећем српском селу на Косову и Метохији потписана је Повеља о братимљењу Прибоја и Прилужја. Чин званичног братимљења обављен је на Дан општине, на дан храмовне и славе села Прилужја. Овим свечаностима присуствовала је делегација Прибоја, о чему је урађена и специјална ТВ емисија.

Опширније...

Основци из Прилужја летују у прибојском одмаралишту у Сутомору

Преко 50 основаца из Прилужја, највеће српске енклаве на Косову и Метохији, ових дана летују у прибојском одмаралишту у Сутомору о трошку локалне самоуправе из Прибоја.

Опширније...

Реконструисана ОШ "Десанка Максимовић"

Зграда Основне школе "Десанка Максимовић" у потпуности је реконструисана и спремно ће дочекати своје ђаке у новој школској години. Радови на реновирању трајали су годину дана, у склопу заједничке реконструкције са МЕТШ, на иницијативу локалне самоуправе, док је средства од преко 500 милиона динара обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Опширније...

Изашао из штампе 13. број Билтена општине Прибој

Изашао је из штампе нови број Билтена општине Прибој, број 13.

Опширније...

Потписана повеља о братимљењу Прибоја и Прилужја на Косову и Метохији

Братске везе Прибоја и Прилужја односно највеће српске енклаве на Косову и Метохији, у којој живи близу три хиљде Срба и која се налази у централном делу Косова, у општини Вучитрн, надомак Косова Поља, које трају већ две године, сада су и званично формализоване. На празник Преображења Господњег, 19. августа 2019. године, што је и општинска и храмовна и слава села, председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник привремениг органа општине Вучитрн са седиштем у Прилужју Аца Мишић, потписали су Повељу о братимљењу Прибоја и Прилужја.

Опширније...

Конкурс Високе техничке машинске школе струковних студија Трстеник – високошколска јединица у Прибоју - други конкурсни рок

Висока техничка машинска школа из Трстеника организује упис студената у прву годину основних студија у школској 2019/2020. години који ће студирати у високошколској јединици у Прибоју. Кандидати за упис могу конкурисати на следеће студијске програме: производно машинство, друмски саобраћај и информационе технологије. 

И ове године као и претходне, а на основу договора Општине Прибој и Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника, упис студената нове генерације за школску 2019/20. у Високошколску јединицу у Прибоју биће бесплатан.

Опширније...

Пројекције филмова у Дому културе "Пиво Караматијевић"

КРАЉ ЛАВОВА 3D
21.08.2019. (среда) у 17:30 сати

ПАКЛЕНЕ УЛИЦЕ: ХОБС И ШО
21.08.2019. (среда) у 20:00 сати

Опширније...

Бесплатна школарина за студенте у Прибоју

И ове године као и претходне, а на основу договора Општине Прибој и Високе техничке машинске школе струковних студија из Трстеника, упис студената нове генерације за школску 2019/20. у Високошколску јединицу у Прибоју биће бесплатан.

Опширније...

Одржана 21. седница Скупштине општине Прибој

Одборници СО Прибој, на седници одрзаној 12. августа, дали су сагласност ЈП "Топлана Прибој" да уђе у пројекат "Подстицање обновљиве енергије и развој тржишта биомасе у Републици Србији". Ова одлука значи сагласност за потписивање Уговира за изградњу нове градске топлане на биомасу снаге 8 MW кроз реализацију развојног кредита од немачке развојне банке KfW на период од 20 година, уз грејс период од 2 године и уз минималну каматну стопу. Уговор ће по овом пројекту потписати министри финансија и енергетике у Влади Србије, ЈП "Топлана Прибој" и Општина Прибој.

Опширније...

Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Прибој у 2019. години - II круг

Расписује се оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Прибој - II круг.

Опширније...

Прибој добија регионални стартап центар

У Прибоју ће бити отворен Регионални иновациони стартап центар који ће бити четврти по реду у Србији, а први у Златиборском округу, најављено је данас на конференцији за медије.

Опширније...

Заказана 21. седница Скупштине општине

21. седница Скупштине општине Прибој ће се одржати 12. августа 2019. године (понедељак) у 10 часова у малој сали Дома културе "Пиво Караматијевић".

Опширније...

Одржана 58. седница Општинског већа

У функцији  припреме предстојеће седнице Скупштине општине Прибој, данас су чланови Општинског већа одржали своју 58. седницу у овом сазиву.

Опширније...

"ШТРЕКА 2019": Изложба слика Филипа Докмановића

Дом културе "Пиво Караматијевић" и Завичајни музеј Прибој, у оквиру циклуса "Штрека 2019" организују изложбу слика нашег суграђанина Филипа Докмановића.

Опширније...

РХ Центар на Бањи поново ради захваљујући средствима Општине Прибој

После пуних шест година Центар за рехабилитацију и продужену негу у Прибојској Бањи поново ради. Након реконструкције и потпуне адаптације зграде РХ центра, након враћања имовине СПЦ односно Милешевској епархији, Пето одељење Болнице Прибој поново је у функцији на другом спрату некадашњег Хотела на Бањи.

Опширније...

Прибој припрема спектакуларан дочек бициклистичке Трке кроз Србију

Овогодишња 59. Међународна бициклистичка трка Кроз Србију биће одржана од 29. јула до 2. августа а домаћини етапа биће Источно Сарајево, Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Чајетина, Мионица, Београд и Пожаревац.

Опширније...

Интензивирани радови на изградњи котларнице на биомасу капацитета 1,8 MW

Радови на новој котларници, која ће грејати основне школе "Вук Караџић" и "Десанка Максимовић", Машинско-електротехничку школу и Гимназију, као и Дечији диспанзер, теку планираном динамиком.

Опширније...

Атлетски митинг у Прибоју

Летњи атлетски митинг за сениоре и пионире одржаће се ове године у Прибоју 27. јула 2019. са почетком у 16 часова на стадиону ФАП-а. Ове године учешће је узело око 100 атлетичарa.

Опширније...

Адаптиран помоћни објекат куће Јевђевића

У оквиру пројекта "Бели спорт и културно-историјско наслеђе Полимља са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Прибој и Рудо" завршена је још једна активност предвиђена овим пројектом.

Опширније...

Одобрени пројекти за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Прибој за 2019. годину

На основу раније расписаног Конкурса о изору програма за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Прибој за 2019. годину, Комисија је донела предлог Решења о финансирању следећих пројеката:

Опширније...

Ранг листа пројеката за бесповратно суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својства зграда

На основу Одлуке о спровођењу јавног позива за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања фасада и побољшању енергетске ефикасности зграда и спречавања штетних последица по безбедност грађана на територији општине Прибој за 2019. годину, Kомисија за избор пројеката прегледала је пристиглу документацију, извршила оцењивање и на крају сачинила ранг листу.

Опширније...

Прибојке првакиње Европе у рафтингу

Од 2. до 7. јула одржано је Европско првенство у рафтингу на реци Врбас у Бањалуци. Репрезентација Србије у рафтингу у категорији до 23 године, освојила је златну медаљу на овом Европском првенству. Прибојке, које су уједно и представљале Србију, су тријумфовале у дисциплинама спринт, спуст и Х2Х, па су сакупиле 972 бода, 24 више од другопласиране посаде из Русије.

Опширније...

Министар Бранко Ружић у посети Прибоју

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић посетио је данас општину Прибој. Приликом посете обишао је између осталог и објекте градских школа и топлане на биомасу који се граде и реконструишу средствима које је Влада Републике Србије определила кроз пројекте Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Опширније...

Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Прибој у 2019. години

Расписује се оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Прибој - I круг.

Опширније...

Поткатегорије