banner-mosi2018

Вести

Нове донације прибојском здравству

Дом здравља и Болница Прибој ових дана богатији су за два нова возила која ће омогућити већу мобилност и лекара и пацијената, а све у функцији доброг здравља наших суграђана и пружања правовремене здраствене услуге.

Опширније...

Јавни оглас о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Прибој путем прикупљања писмених понуда

На основу решења председника Општине Прибој 03 број: 06-9/2020 од 29.01.2020. године, објављује се Јавни оглас о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Прибој путем прикупљања писмених понуда

Опширније...

Јавни оглас о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Општине Прибој путем прикупљања понуда

На основу члана 2. Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини ("Службени лист Општине Прибој", број 2/2017) и решења председника Општине Прибој 04/2 број: 46-3/2019 од 27.12.2019. године, Општина Прибој објављује ЈАВНИ ОГЛАС о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Општине Прибој путем прикупљања понуда.

Опширније...

Прибојци на зимској школи пољопривредника у Пожеги

Као и ранијих година, Зимска школа за пољопривреднике одржана је у Пољопривредној школи „Љубо Мићић“ у Пожеги од 7. до 9. фебруара. Тродневној едукацији из готово свих области пољопривреде, присуствовали пољопривредnици из готово свих општина Златиборског округа. Међу њима била је и петочлана делегација пољопривредника из општине Прибој.

Опширније...

Конкурс за доделу субвенционисаних (бесповратних) средстава за земљорадничке и пољопривредне задруге у 2020. години на територији општине Прибој

На основу члана 12. Закона о задругама ("Сл. гласник РС", бр. 112/15), члана 61. Статута општине Прибој (“Службени лист општине Прибој” бр.1/19), Одлуке о буџету општине Прибој (“Службени лист општине Прибој” бр.6/19), председник општине Прибој расписује Конкурс за доделу субвенционисаних (бесповратних) средстава за земљорадничке и пољопривредне задруге у 2020. години на територији општине Прибој.

Опширније...

Почела са радом канцеларија Општинске управе у Саставцима

Како је било и обећано, приликом посете руководства општине Прибој, крајем прошле године, у реновираној згради месне заједнице у Саставцима, почетком фебруара, почела је са радом канцеларија Општинске управе у Саставцима.

Опширније...

Потписан уговор о организацији Центра за обуку радника занатских делатности у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој 5.фебруара потписан је Уговор о организацији Центра за обуку радника занатских делатности, који ће прекфалификацијом, уз теоретски и практични рад, стећи нову квалификацију, за рад у некој од компанија, које су већ изразиле потребу за новом и квалификованом радном снагом.

Опширније...

Почела обука лица за рад у сталним бирачким одборима

У сусрет редовним изборима на сва три нивоа, који грађане Србије очекују највероватније крајем априла, општинске изборне комисије, које на локалу спроводе изборне радње, по налогу Републичке изборне комисије, започеле су обуке за рад лица у сталном бирачком одбору. Обука је почела данас и у Прибоју. Обука за 467 чланова бирачких одбора у сталном саставу на подручју општине Прибој реализоваће се у 18 група и трајаће до 27. фебрура.

Опширније...

Поводом Дана општине Прибој награђени најбољи студенти

Поводом Дана општине Прибој, 2. фебруара, када се Прибој први пут помиње у писаним документима 1448.године, у Повељи краља Фридриха Трећег, у општини Прибој већ шест година нема посебног свечарења, већ се та средства преусмеравају у друге сврхе. Награђивање младих, талентованих студената, најбољих ученика, надарених спортиста, али и особа са инвалидитетом и децу слабијег имовног стања.

Опширније...

Данас је Дан општине Прибој

Данас је Дан општине Прибој, дан када се Прибој први пут помиње у писаним документима, у Повељи Краља Фридриха III, која је издата у Бечу, 2. фебруара 1448. године.

Опширније...

Почела реконструкција објекта Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју

У простору Дома културе у изградњи у Новом Прибоју, 10. јануара почела је реконструкција и опремање Регионалног иновационог стартап центра на 550 квадрата. Иако зимски услови и ниске температуре не погодују радовима,ипак се доста тога урадило, па је простор будућег стартап центра већ грађевински заокружен.

Опширније...

Прибојски роботичари на првенству Европе

Млади иноватори из Прибоја и Пријепоља,екипа ЕлектРобот у лего роботици, у конкуренцији 90 тимова из региона, успели су да обезбеде директан пласман у финале Европског првенства, које ће бити одржано у марту у словеначком граду Копру.

Опширније...

Започета реконструкција фискултурне сале у ОШ "Бранко Радичевић"

Последњих дана прошле године започета је реконструкција фискултурне сале у ОШ „Бранко Радичевић“, у Старом Прибоју.

Опширније...

Утврђена коначна ранг листа за награђивање талентованих студената поводом Дана општине Прибој

Чланови Општинског већа општине Прибој заседали су у понедељак, 27.јануара 2020.године и једногласно утврдили Коначну листу талентованих студената за награђивање, поводом Дана општине Прибој, а према предлогу стручне службе Општинске управе Прибој, на којој су студенти рангирани према броју бодова у складу са Одлуком о награђивању талентованих студената поводом Дана општине Прибој (Службени лист општине Прибој 7/18).

Опширније...

Одржана 68. седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа општине Прибој заседали су у понедељак, 27.јануара по 68. пут у овом сазиву и први пут у 2020. години. На дневном реду поред утврђивања Коначне ранг листе подносилаца захтева за награђивање талентованих студента поводом Дана општине Прибој, већници су донели и Одлуку о давању сагласности, којом се објекат школе у центру МЗ Бучје, а који је у јавној својини општине Прибој, укупне површине 262 квадрата, даје на коришћење Туристичкој организацији Прибој.

Опширније...

Одржана Светосавска академија у Прибоју

Поводом обележавања Дана Светог Саве, првог српског архиепископа, просветитеља и утемељивача Српске православане цркве, епархија Милешевска и Црквена општина Прибој, уз благослов Његовог Преосвештенства Владике Атанасија, организовали су Светосавску академију.

Опширније...

Филм "Слуга" у прибојском биоскопу

Пројекције 28.01.2020. (уторак) у 18:00 и у 20:00 ч.

Опширније...

Проглашени најбољи у прибојском спорту за 2019. годину

Спортски савез Прибоја, на пригодној свечаности у петак, 24. јануара, прогласио је најбоље у прибојском спорту за 2019.годину, уручио признања и новчане награде.

Опширније...

Заказана 68. седница Општинског већа

68. седница Општинског већа општине Прибој заказана је за понедељак, 27. јануар 2020. године.
Седница ће се одржати у канцеларији Председника општине Прибој, са почетком у 12 часова.

Опширније...

Прибој добија дечје игралиште вредности 20 хиљада евра као Шампион безготовинског плаћања

У оквиру кампање сузбијања сиве економије и кампање развоја безготовинског друштва, општина Прибој је постала Шампион безготовинског плаћања и као награду добила – дечје игралиште, у вредности од 20 хиљада евра. Тим поводом, данас је у Београду, председнику општине Прибој Лазару Рвовићу, у Народној скупштини Србије, уручена награда.

Опширније...

Општина Прибој започела реализацију два пројекта са Скупштине СКГО

У општини Прибој почела је реализација два пројекта, која су потписана, почетком децембра, на 47. Скупштини Сталне конференције градова и општина (СКГО).

Опширније...

Пливање за Часни крст у Прибоју

На велики хришћански празник Богојављење, у Прибоју је у складу са дугогодишњом традицијом, организовано пливање за Часни крст, у организацији Црквене општине Прибој, а под покровитељством Општине Прибој. У трци дугој 33 метра, први до Часног крста стигао је Прибојац, Иван Аврамовић.

Опширније...

Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2020. години

Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији општине Прибој у 2020. години.

Опширније...

Пројекција филма "Четири руже" у прибојском биоскопу

У среду 15. јануара у два интервала, од 18 и од 20 часова, у биоскопу Дома културе "Пиво Караматијевић", биће приказан филм Василија Никитовића "Четири руже". Главне улоге тумаче популарни домаћи глумци, Милош Самолов, Борис Миливојевић и Срђан Жика Тодоровић.

Опширније...

Конкурс: 42. Лимске вечери дечје поезије

Дом културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја, расписује конкурс за учешће на 42. по реду Лимским вечерима дечје поезије. Право учешћа на конкурсу имају ученици старијих разреда основних школа (од V до VIII разреда) са простора Србије и Црне Горе.

Опширније...

Прелиминарна ранг листа подносилаца захтева за доделу награда за талентоване студенте поводом Дана општине (школска 2019/2020. година)

На основу члана 12. Одлуке о награђивању талентованих студената поводом Дана општине (“Сл. лист општине Прибој “, бр. 7/18), Општинско веће општине Прибој, на седници одржаној 09.01.2020. године, телефонским путем, утврђује:  Прелиминарну ранг листу

Опширније...

Божићна честитка

Његовом Преосвештенству Владици Милешевском Господину Атанасију, свештенству и монаштву Милешевске епархије, православном верујућем народу, срећни Божићни празници.
Нека нам овај свети празник Христовог рођења донесе више среће и радости.
Да победимо себе, да би победили друге.
Да чувамо Цркву више од зидова цркве.
Да патриотизам не меримо величином пљувачке већ величином праштања.
Да не будемо носачи транспарената већ носачи идеја.
Да нам саборност буде суштина, а не фолклор.
Мир Божији, Христос се роди!

Лазар Рвовић
Председник општине Прибој

Опширније...

Срећна Нова 2020. година

cestitka 2020

Опширније...

Изашао из штампе 14. број Билтена општине Прибој

Изашао је из штампе нови број Билтена општине Прибој, број 14.

Опширније...

Одржана 23. седница Скупштине општине Прибој

У четвртак, 26. децембра, заседали су одборници СО Прибој по 23. пут у овом сазиву и одржали пето и последње заседање у овој календарској години.

На агенди се нашао веома обиман дневни ред од чак 28 тачке, али су одоборници прибојске Скупштине, као и до сада били и конструктивни у својим дискусијама, и експедитивни у свом раду, и једногласни у доношењу свих одлука.

Опширније...

Поткатегорије