banner-mosi2018

Вести

Прибој на мапи најинтересантнијих дестинација у Србији

Захваљујући заљубљеницима у природне лепоте и историјске знаменитости, Прибој се овог лета нашао на Google мапи најинтересантнијих дестинација у Србији.

Опширније...

Почела замена водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој ове седмице почела је реализација пројекта "Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој". Пројекат је вредан 349.668 евра, а финасира га Европска унија преко програма ЕУПРО, док Општина Прибој учествује са 20% средстава.

Опширније...

Емисија "Летовање школараца из Прилужја у прибојском одмаралишту у Сутомору"

У оквиру братске сарадње Прибоја и Прилужја, највеће српске енклаве на Косову и Метохији, у последњој седмици августа у прибојском одмаралишту у Сутомору о трошку општине Прибој летовала је група од 50 школараца из највећег српског села на централном Косову.

Опширније...

Реконструисана школа у Сјеверину, гради се и амбуланта

У МЗ Сјеверин овог лета наставили са инфраструктурним активностима. Тако је 16 ученика истуреног одељења О.Ш. "Десанка Максимовић", међу којима је и 6 првака, нову школску годину дочекале су потпуно реновиране учионице и помоцне просторије. Промењена је столарија, постављен ламинат и ролетне, окречени су зидови. Преостаје још да се уреди фасада школе. Средства за реновирање школе у Сјеверину обезбедила је Општина Прибој.

Опширније...

Јавна презензација урбанистичког пројекта за изградњу топлане на биомасу

Општинска управа Прибој, одељење за урбанизам, грађевинарство, комунално-стамбене и имовинско-правне послове, у складу са чланом 63. Закона о планирању и изградњи (Сл. гласник РС бр.  72/2009, 81/2009, 64/2010 УС, 24/2011,  121/2012, 42/2013 - УС, 50/2013 УС, 98/2013 УС, 132/2014, 145/2014, 83/2018 и 31/2019) Јавна презензација урбанистичког пројекта за изградњу топлане  на биомасу.

Опширније...

Конкурс: 47. Лимске вечери поезије

Дом културе "Пиво Караматијевић" расписује конкурс за учешће на 47. Лимским вечерима поезије.

Опширније...

Уређење Рабреновачког и потока Речица

У општини Прибој овог лета реализује се пројекат "Уређење водотокова другог реда". Средства од 100 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Опширније...

Прибој спреман за Национални инвестициони план

Општина Прибој спремно дочекује почетак реализације Националног инвестицоног програма који је најавио председник Србије Александар Вучић, за шта ће у буџету Републике бити обезбеђено преко 10 милијарди евра.

Опширније...

Емисија "Повеља о братимљењу Прибоја и Прилужја"

На велики хришћански празник Преображење Господње 19. августа, у Прилужју највећем српском селу на Косову и Метохији потписана је Повеља о братимљењу Прибоја и Прилужја. Чин званичног братимљења обављен је на Дан општине, на дан храмовне и славе села Прилужја. Овим свечаностима присуствовала је делегација Прибоја, о чему је урађена и специјална ТВ емисија.

Опширније...

Основци из Прилужја летују у прибојском одмаралишту у Сутомору

Преко 50 основаца из Прилужја, највеће српске енклаве на Косову и Метохији, ових дана летују у прибојском одмаралишту у Сутомору о трошку локалне самоуправе из Прибоја.

Опширније...

Поткатегорије