slideshow04

Вести

Поправка магистрале кроз Прибој

На иницијативу локалне самоуправе, а кроз план редовног одржавања ЈП “Путеви Србије”, данас су почели радови на ревитализацији државног пута другог реда А 191, кроз насељено место Прибој.

Опширније...

Вакцинација без заказивања

Од почетка спровођења вакцинације у Прибоју Дом здравља је формирао два вакцинална пункта, за грађане који су се пријавили преко система Е-управе.

Опширније...

Тарик Алић вицешампион Србије

Да је Прибој био и остао град спорта, потврђују и нови бисери. Тарик Алић, члан КК “ФАП” има само 10 година, а већ пет година вежба древну борилачку вештину. И резултати су видљиви, не само на локалном,већ и на државном нивоу.

Опширније...

Јавни увид у нацрт Просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у складу са чл. 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 -УС, 98/13 – УС, 132/14, 145/14, 83/18, 31/19, 37/19 – др. закон и 9/20), чланом 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, бр. 135/04 и 88/10) и чл. 55-68. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Службени гласник РС”, број 32/19) оглашава ЈАВНИ УВИД у НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ и ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ.

Опширније...

Потписана Повеља о братимљењу Прибоја и Рудог

Челници општина Прибој и Рудо, Лазар Рвовић и Драгољуб Богдановић, данас су у граду на Лиму, потписали Повељу о братимљењу и сарадњи.

Опширније...

Потписан уговор за дигитализацију биоскопа

Дом културе „Пиво Караматијевић“ потписао је уговор са београдском фирмом ТСЕ д.о.о, о дигитализацији прибојског биоскопа.

Опширније...

Анкета ставова корисника о коришћењу возила за микромобилност

Агенција за безбедност саобраћаја је покренула пројекат под називом „Возила за микромобилност“. Возила за микромобилост нуде потенцијал за брзо, чисто и јефтино путовање, што може да смањи оптерећење уличне мреже и система јавног линијског превоза, као и да омогући физичко дистанцирање корисника, што свакако представља велику предност у тренутку када се суочавамо са једним од највећих глобалних изазова – пандемијом вируса COVID19.

Опширније...

Од септембра у Прибоју спортско одељење гимназије

Конкурсом за упис у средње школе 2021/2022. године Гимназији Прибој одобрено је спортско одељење. Школа ће у новој школској години, уписати 80 ученика, од чега 30 на друштвено-језичком смеру, 30 на природно-математичком и 20 у одељењу ученика са посебним способностима за спорт.

Опширније...

Дан спорта 9. априла

Прибој ће већ трећу годину бити учесник Спортских игара младих, највеће манифестације аматерског спорта за основношколски узраст у Европи. У петак, 9.априла на теренима школског комплекса у Новом Прибоју, у организацији Спортског савеза града, одржаће се градско такмичење СИМ, и то за део дисциплина, док ће се други део квалификација, нешто касније, организовати у Пожеги.

Опширније...

Представници три министарства данас у Прибоју

У посети општини Прибој, у среду 31.марта, боравили су представници три ресорна министарства, за три битне области и у нашој средини.

Опширније...

Поткатегорије