slideshow04

Вести

Финални програм 42. Лимских вечери дечје поезије

Финалисти 42. Лимских вечери дечје поезије (ЛВДП) представиће се прибојској публици у петак 23. октобра на завршном програму ове манифестације. Пет најбољих, према одлуци жирија, казиваће своје стихове, а након тога биће им уручене награде.

Опширније...

Почела реконструкција улице "12.јануар" у Старом Прибоју

Почетком октобра почела је реконструкција водоводне мреже у улици "12.јануар" у Старом Прибоју, а све у склопу најављене комплетне реконструкције главне улице у овом делу града. У току је замена дотрајалог цевовода, који никада није мењан, и то новим, полиетиленским цевима, а тамо где је то могуће, регулисаће се и кишна канализација, као и електромрежа.

Опширније...

Црвена звезда победник Меморијала "Владан Станковић"

Фудбалери Црвене Звезде из Београда победници су 19.Меморијалног турнира „Владан Станковић“, који је у Прибоју одржан 13.и 14.октобра, у организацији Спортског савеза Прибој и ФК ФАП, а уз подршку Општине Прибој и ОФС Прибој, у знак сећања на прерано и трагично настрадалог младог фудбалера ФАП-а.

Опширније...

Оглас: „Индустријски паркови“ д.о.о. Прибој

На основу одлуке Одлуке Општинског већа општине Прибој бр: 17 од 27.05.2020 године и бр:17 од 27.05.2020 године, о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта, ради изградље, расписује се ЈАВНИ ОГЛАС о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у својини Индустријских паркова д.о.о Прибој ради изградње, путем прикупљања понуда.

Опширније...

Инмолд из Пожеге, као пример најбоље праксе био домаћин 26.Панела Индустрије 4.0 у Србији

Панел Индустрија 4.0 - нова индустријализација Србије, одржан је у компанији Инмолд у Пожеги, уторак 13. октобра. На панелу су учествовали еминентни стручњаци из ове области, представници факултета, Привредне коморе Србије, као и представници других компанија у нашој земљи, који су прихватили или желе да се укључе у овај технолошки процес, који по речима стручњака, представља четврту индустријску револуцију, односно дигитализацију и аутоматизацију производње, као новог концепта повезивања машина и рачунара, њихово умрежавање, уз широку примену вештачке интелигенције.

Опширније...

Туризам у време Корона вируса

Агротуризам у време короне, промене, последице и начини прилагођавања у овом времену, биле су теме семинара, који је у среду 7.октобра, одржан у Регионалном стартап центру у Прибоју, у присуству туристичких посленика са подручја општине Прибој, али и суседних средина.

Опширније...

У Дому културе гостовао "Полетарац" из Београда

Поводом Дечје недеље, у прибојском Дом културе у четвртак, 8.октобра, гостовали су чланови дечјег позоришта „Полетарац“ из Београда, који су за најмлађе Прибојце извели представу „Смехотресна свемировизија“.

Опширније...

Завичајни музеј Прибој: Онлајн каталог изложбе "Трагом јармовачких рудара"

Завичајни музеј Прибој, овим путем објављује онлајн каталог изложбе "Трагом јармовачких рудара", чију је изложбу и штампање помогло Министарство културе Републике Србије.

Опширније...

Одржана трећа седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа у Прибоју, у уторак, 7.октобра, заседали су по трећи пут у новом сазиву. На дневном реду  нашло се 8 тачака, а за следећу седницу повучен је Извештај о пословању у 2019.години, ЈП „Топлана“ Прибој.

Опширније...

Почели радови на изградњи градске топлане на биомасу

Конзорцијум који предводи фирма „Енерготехника - Јужна Бачка“ из Новог Сада, крајем септембра почела је градњу нове градске топлане на биомасу у Прибоју. Топлана ће бити снаге 8 мегавата на биомасу, а имаће и два резервна котла на лож уље, укупне снаге 15 мегавата.

Опширније...

Поткатегорије