slideshow04

Вести

У Саставцима одржане 59. ОСИ

Упркос пандемији, традиција је настављена и овог Првог маја. У центру МЗ Саставци, одржана је јединствена манифестација на овим просторима, Омладинске сеоске игре, и то по 59.пут. То је својеврсна смотра спорта и младости прибојских села, која није имала прекиде у свом трајању. И ове године млади су се надметали, у старим, чобанским дисциплинама, које се тако и чувају од заборава.

Опширније...

Потписан уговор за замену топловода

Радови на изградњи градске топлане на биомасу у Прибоју одвијају се по плану, a упоредо се реализују и друге пројектне активности.

Опширније...

Креће бесплатан превоз у општини Прибој

Општина Прибој од 1.маја, уводи новину у јавни превоз путника – бесплатне аутобуске линије. На бази потреба грађана и економске рачунице, биће уведене одређене бесплатне линије на подручју општине, тамо где је могућ аутобуски превоз.

Опширније...

Одржана 16. седница Општинског већа општине Прибој

На дневном реду 16.седнице Општинског већа општине Прибој, којом је председавао заменик председника Општине, Саша Василић, разматран је Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој у протеклој години, са освртом на петогодишњу статистику Агенције за безбедност саобраћаја на подручју општине Прибој.

Опширније...

Почео процес израде Плана развоја општине Прибој

План развоја ЈЛС је документ развојног планирања, и као такав представља плански документ најширег обухвата и највишег значаја за доносиоца, односно јединицу локалне самоуправе (ЈЛС). Законски рок који је прописивао обавезу ЈЛС да израде и усвоје своје планове развоја до 1. јануара 2021. године, због пандемије Ковида 19, пролонгиран је за 2022. годину.

Опширније...

Пријавите дете електронски у предшколску установу - еВртић

У циљу смањења административних терета, Влада Републике Србије је усвојила низ мера, које ће олакшати бирократске послове, уштедети време, али и олакшати грађанима, обављање послова, за које су до јуче морали лично да дођу у одређену установу.

Опширније...

Емисија о посети делегације Прибоја братском Прилужју

Делегација Прибоја, последњег викенда у априлу, боравила је на Косову и Метохији и посетила побратиме, у Прилужју, општина Вучитрин, где су анализиране досадашње активности и договорени нови видови сарадње.

Опширније...

У Саставцима 1. маја - 59. Омладинске сеоске игре

У МЗ Саставци и ове године биће одржана најстарија општинска манифестација - Омладинске сеоске игре, по 59. пут.

Опширније...

Делегација Прибоја посетила братско Прилужје

Делегација општине Прибој, последњег викенда у априлу, боравила је на Косову и Метохији, где је, поред српских светиња посетила и своје побратиме, Србе у Прилужју, општини Вучитрн, највећу српску енклаву на централном Косову и Метохији.

Опширније...

Прибој посетио конзул Републике Турске

Прибој је у петак, 23.априла посетио Башар Басол, генерални конзул Републике Турске у Србији, са седиштем у Новом Пазару. Конзулат још званично није отворен, али је ово била прва посета генералног конзула Турске општини Прибој, која је поред упознавања, била и прилика за нове договоре, али и подсећање на досадашњу добру и плодну сарадњу Турске и Србије, у нашем случају Прибоја.

Опширније...

Поткатегорије