banner telefoni naslovna

Вести

Болница Прибој добила два респиратора од Министарства здравља

Болници Прибој у недељу, 5. јула стигла су два нова респиратора, као поклон Министарства здравља Владе Републике Србије, што ће допринети ефикаснијем лечењу наших суграђана од вируса Covid19.

Опширније...

Наредбе Штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације општине Прибој, на седници одржаној 06.07.2020. године донео је наредбе:

Опширније...

У општини Прибој проглашена ванредна ситуација

На предлог Општинског штаба за ванредне ситуације општине Прибој, председник Општине Прибој, донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Прибој.

Опширније...

Радови за изградњу градске топлане на биомасу почињу у септембру

Након потписивања уговора о изградњи нове градске топлане на биомасу у Прибоју, половином јуна, у петак, 3. јула, у просторијама новоотвореног Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју, одржан је први, иницијални састанак са представницима извођача, конзорцијумом Јужна Бачка из Новог Сада, али и са представницима свих чинилаца овог пројекта, на коме су тачно прецизирани рокови за изградњу нове топлане.

Опширније...

Заседао Штаб за ванредне ситуације

Иако се и у Прибоју повећава број особа које имају симптоме корона вируса, стање у општини се држи под контролом. Формирана су два изолациона блока, медицинских кадрова и опреме за сада има довољно, а уз подршку ресорног министарства и Владе и локална самоуправа помаже да се преброде неке тренутне потешкоће – то су главни закључци са седнице Штаба за ванредне ситуације, која је одржана 3.јула, уз апел грађанима да чувају себе и друге, поштујући већ добро познате мере заштите, од ношења маски, појачаног прања руку, до препоручене социјалне дистанце.

Опширније...

Обележен јубилеј Завичајног музеја Прибој

Завичајни музеј Прибој, крајем јуна, обележио је значајан јубилеј – 30 година постојања и успешног рада. Све је почело 29.јуна 1990.године, када је СО Прибој донела Одлуку о формирању културне установе, чији ће задатак бити изучавање, сакупљање, заштита и презентација културно - историјског наслеђа овог краја.

Опширније...

30 година Завичајног музеја: Отказана представа "Острво"

Представа "Острво", која је најављена за 02. јул, ОТКАЗУЈЕ СЕ због пандемије Корона вируса.

Опширније...

Центар Бање у новом руху

Прибојска Бања из године у годину постаје све уређенија туристичка дестинација. Захваљујући разумевању локалне самоуправе, Бања као носилац развоја туризма у општини Прибој, постепено, корак по корак, добија обрисе којe одавно заслужује.

Опширније...

ФК "ФАП" добија минибус од Фудбалског савеза Србије

Фудбалски клуб "ФАП" од српске куће фудбала добиће модеран аутобус – минибус за превоз фудбалера на утакмице.

Опширније...

Одложени Лимски биатлон и Лим фест

Овогодишњи 13. Међународни Лимски биатлон Прибој - Рудо, који је требало да се одржи у суботу 11.јула 2020.одлаже се до даљњег, због погоршане епидемиолошке ситуације и поновног ширења корона вируса, као и на препоруку Владе Републике Србије.

Опширније...

Поткатегорије