slideshow04

Vesti

Rekonstrukcija treće deonice ulice "12.januar" u Starom Priboju

Jedan značajan infrastrukturni projekat za građane Priboja, posebno starog dela grada, uskoro će biti potpuno završen. Ovih dana počeli su radovi na rekonstrukciji treće faze ulice "12.januar" u Starom Priboju.

U pitanju je deonica od 110 metara, a sredstva od 39 miliona dinara obezbedila je država Srbija.

Rekonstrukcija glavne ulice u Starom Priboju odvija se etapno, deonica po deonica, kako bi građani mogli svakodnevno da funkcionišu, i kako se finansijska sredstva obezbeđuju.

Rekonstrukcija ulice "12.januar" počela je pre koju godinu deonicom oko Brijega i hotela, u dužini od nepunih 250 metara, druga faza je bila od raskrsnice na ulasku u Stari Priboj do zgrade Muzeja u dužini od 224 metara, a treća faza je od stare zgrade OŠ "Branko Radičević" do raskrsnice kod zgrade Opštine.

"U pitanju je deonica od 110 metara, ukupno će biti rekonstruisano 1200 kvadrata, i to 660 kvadrata kolovoza i 550 kvadrata trotoara. Biće zamenjena vodovodna mreža, delom i kanalizacija, kao i odvodi površinskih voda, ulica i trotoari biće prekriveni behaton pločama. Radovi bi trebalo da budu završeni za oko 40 radnih dana", referiše Dragoslav Stikić iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Tokom leta i ovaj deo ulice, odnosno grada u Starom Priboju, dobiće potpuno novi izgled. Širina rekonstruisanog prostora varira od 8 do čak 12 metara, biće uređeno i oko 20 parking mesta, a sve će upotpuniti i nova javna rasveta.

Sredstva od 39 miliona dinara obezbedila je država Srbija preko Ministarstva turizma i omladine, a radovi su povereni JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.