slideshow04

Turistička organizacija Priboj

Turistička organizacija

Turistička organizacija Priboj osnovana je od strane Skupštine opštine Priboj 18.04.2005.godine sa sedištem u Priboju, ulica 12. januar br.108. Turistička organizacija promoviše i unapređuje turističku ponudu opštine Priboj.

Turistička organizacija opštine Priboj sarađuje sa turističkim organizacijama gradova i opština u zemlji i inostranstvu , nastupa na sajmovima, naučnim stručnim i drugim skupovima afirmišući turističke potencijale opštine kao turističke destinacije.

 

Kontakt:
Turistička organizacija Priboj
Adresa:Priboj ul.12 januar br.108
Telefon: 033/2451–599, 033/2450-014, faks-033/2450-014, centrala opštine 033/2452-341 lokal 115.
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
sajt: www.topriboj.rs

Program rada za 2019. godinu možete pogledati ovde.


Direktor: Vladan Radović, rođen 29.01.1972. godine u Priboju. Završio jezičku gimnaziju u Nišu. Ekonomski fakultet-finansije i bankarstvo, diplomirani ekonomista. U toku su master studije na Ekonomskom fakultetu u Valjevu. Od 1992. do 2000.godine, vlasnik je proizvodno-prometnog preduzeća "Gradac". Od 2000. do 2004.godine bio je vlasnik preduzeća za proizvodnju ALU i PVC stolarije. Od 2012. godine direktor Turističke organizacije Priboj. Neoženjen.

Ilindanski dani

Turistička organizacija Priboj je od 2005. godine ustanovila manifestaciju “Ilindanski dani“, koja traje tri dana i koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi. Svake godine se u Pribojskoj Banji okupi na desetine hiljada posetilaca, gostiju i učesnika programa pri čemu se nastoji da se demonstrira nekadašnja atmosvera na vašarima u Banji i prvenstveno, sačuvaju običaji i tradicija.
Ilindanski dani
Tradicionalno takmičenje frulaša, koje nosi ime istaknutog majstora na fruli, “Brane Polić”, prodajna izložba “Zlatne ruke”, etno koncerti, pripremanje tradicionalnih jela, sportska nadmetanja, druženje i zabava...Sve su to razlozi zbog kojih je u avgustu ovde najveći broj gostiju, tj. turista koji se leče u Banji, zatim novinara, koji zaobiđu druge destinacije, da bi tada bili u Pribojskoj banji, a i turisti, koji borave u obližnjim turističkim mestima, sve više svoj boravak upotpunjuju posetom Pribojskoj banji za vreme Ilindanskih dana.

Karakteristično nacionalno jelo u pribojskom kraju, bez kojeg je teško zamisliti bilo kakvo slavlje kod ovdašnjih domaćina, zove se ćeške. Ono se priprema od piletine, ječma, kajmaka i raznih začina. Jelo je, kažu, velike kalorijske vrednosti, a njegov ukus niko nije pokušao da objasni jer je nemoguće uporediti ga sa bilo kojim drugim ukusom ili jelom. Ovo je pravi gastronomski izazov a u Turističkoj organizaciji Priboj su došli na ideju, da od njega naprave lokalni brend. Zato se svake godine, u okviru Ilindanskih dana u Pribojskoj banji organizuje takmičenje u pripremanju ćešketa.

Povodom Ilindana, u Pribojskoj banji u porti manastira Svetog Nikole svake godine održava se Ilindanski vašar. Istorijski događaji vezani za Ilindan, crkva Svetog Ilije, koja je u sklopu manastira Sveti Nikola i tradicionalni narodni vašar ( preko pet vekova ) dovoljni su razlozi za uspostavljanje manifestacije koja neguje tradicinalne vrednosti i obicaje a istovremeno zbližava ljude.

 

Međunarodni limski biatlon

Svake godine Turističke organizacije Priboj i Rudo organizuju splavarenje Limom, pod nazivom Limski biatlon, trećeg vikenda u avgustu. Dogadjaj je sada već međunarodnog karaktera i svake godine okuplja sve više ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Početna stanica je Priboj, odakle se regatasi spuštaju ka Setihovu u Bosni i Hercegovini. Sati vožnje ispunjeni smehom, druženjem, dobrom svirkom čak i na vodi, samo su uvertira za najveću egzibiciju i priprema za neponovljiv adrenalinski užitak, bukove Valine, inače najopasniji deo Lima.Rafting

 

Lim fest

Rambo AmadeusRok festival, na terenima kod škola u novom delu grada, sada je već tradicija i najveće kulturno dešavanje posvećeno mladima u Priboju, kao i mladima iz okolnih opština. Svake godine, treće nedelje avgusta u organizaciji TOP, za Pribojce sviraju najpoznatiji rok bendovi sa prostora bivse SFRJ, a u programu učestvuju i mladi bendovi iz Priboja, Rudog i drugih okolnih gradova. Rok koncertu prisustvuju učesnici Limskog biatlona, biciklističkog i rafting takmičenja, a ulaz za koncert je slobodan za sve posetioce.