slideshow04

Predsednik opštine Priboj potpisao ugovor o sufinansiranju mera populacione politike

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je u ponedeljak, 23. jula, ugovore o dodeli 500 miliona dinara bespovratne pomoći za sufinansiranje mera populacione politike za 61 opštinu u Srbiji. Na konkurs se prijavilo 119 opština, a ove godine dodeljeno je skoro četiri puta više novca. Među opštinama koje su dobile sufinansiranje je i opština Priboj.

Od dodeljenih sredstava 63 odsto, odnosno 306 miliona dinara je namenjeno za rekonstrukciju predškolskih ustanova i igrališta, 79 miliona za finansiranje startap projekata za mlade roditelje, 60 miliona za pedijatrije i ginekološke zdravstvene ustanove, a 25 miliona za savetovališta i škole roditeljstva.

Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike, koji je u ime opštine Priboj potpisao predsednik Opštine, Lazar Rvović, za meru usklađivanja rada i roditeljstva predviđeno je finansiranje rekonstrukcije PU "Neven", u ukupnom iznosu od 6.268.620,00, od čega će učešće od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku iznositi 5.000.000,00 dinara, dok ukupan iznos sredstava učešća opštine Priboj iznosi 1.268.620,00 dinara.

mere populacione politike

FOTO: Tanjug