slideshow04

Održana 40. sednica Opštinskog veća

Danas je održano 40. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj.

Na današnjem zasedanju donete su odluke o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave opštine Priboj, kao i Rešenje o imenovanju Konkursne komisije za sporovođenje postupka za popunjavanje ovog mesta, donet je Pravilnik o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, a takođe je data saglasnost i na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Zavičajnom muzeju Priboj. Razmatrani su i izveštaji inspekcijskih službi, a donet je i Zaključak o nagrađivanju učenika koji polaze u prvi razred osnovne škole u školskoj 2018/19. godini.

Odluka o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave opštine Priboj, doneta je danas, a uslovi za konkurisanje su stečeno visoko obrazovanje iz naučne oblasti pravne nauke na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, položen državni ispit i najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Uz ovu odluku, doneto je i Rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka za popunjavanje položaja, odnosno načelnika Opštinske uprave, čiji je zadatak da sprovede izborni postupak za izbor načelnika Opštinske uprave Priboj.

Danas je donet Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, a radi se o izmenama u već postojećem pravilniku, tako da ne dolazi do otvaranja novih i povećanja radnih mesta.

Data je saglasnost Opštinskog veća i na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Zavičajnom muzeju Priboj.

Zaključkom o nagrađivanju učenika koji polaze u prvi razred osnovne škole u školskoj 2018/2019.godini, koji je usvojen danas, predviđeno je da lokalna samouprava materijalno nagaradi u iznosu od 6.000 dinara, sve đake prvake. Dodela ovih novčanih nagrada vršiće se na osnovu obaveštenja dostavljenih opštini Priboj od strane osnovnih škola, a iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu opštine Priboj za 2018. godinu.

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj danas su razmatrali izveštaje inspekcijskih službi Opštinske uprave, pa su tako danas razmotreni izveštaji komunalnog, građevinskog i inspektora za zaštitu životne sredine, dok će se izveštaj o radu saobraćajnog inspektora razmatrati na prvom sledećem zasedanju.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj