slideshow04

Najstarije pozorište u Srbiji gostuje u pribojskom Domu kulture

Višestruko nagrađivana predstava „Opet plače, al´ sad od sreće“, Knjaževsko - srpskog teatra iz Kragujevca gostuje u pribojskom Domu kulture u četvrtak 4. oktobra u 19:30 časova.

U predstavi rađenoj po tekstu Novice Savića, a u režiji Dragana Jakovljevića igraju: Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković.

Tematski zanimljiva, ova komedija nastoji da predstavi malovaroški mentalitet kroz razgovor petoro ljudi koji se odvija u čekaonici železničke stanice.

Ova predstava je do sada pobrala mnogobrojne nagrade kako na domaćim tako i na međunarodnim festivalima pa joj je tako pripala Nagrada za najbolju predstavu na Međunarodnom festival nove pozorišne akcije NETA, Vraca, Bugarska. Reditelj Dragan Jakovljević dobio je Nagradu za promociju dramaturgije sa Balkana na Međunarodnom festivalu malih scena DavilaStudioInterFest, u Pitešti, Rumunija. Glumici Isidori Rajković pripala je Nagrada za najbolju glumicu – Međunarodni festival nove pozorišne akcije NETA, Vraca, Bugarska. Na Festivalu malih scena „Risto Šiškov“ u Strumici za uloge su nagrađeni Isidora rajković, Ivan Vidosavljević I Zdravko Maletić.

Početak predstave je u 19:30 časova, a ulaznice po ceni od 200 dinara su u prodaji.

predstava opet place al sad od srece